Please Help With Sending Emails

acidjesus
Member
Member
Posts: 5
Joined: April 4th, 2014, 1:16 pm

Please Help With Sending Emails

Postby acidjesus » April 4th, 2014, 1:33 pm

Hey guys, first off all I would like to thank you for the awesome guide on how to set up your own media server.

Everything is working just fine besides the email notifications.

I'm starting the VNC as a regular user not root, the cron job script is working etc. (same way as in the guide)

But I always get this:
Delivery to the following recipient failed permanently:

acidjesus@gmail.com

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain gmail.com by gmail-smtp-in.l.google.com. [2607:f8b0:4001:c05::1a].

The error that the other server returned was:
550-5.1.1 The email account that you tried to reach does not exist. Please try
550-5.1.1 double-checking the recipient's email address for typos or
550-5.1.1 unnecessary spaces. Learn more at
550 5.1.1 http://support.google.com/mail/bin/answ ... nswer=6596 rc9si4565137igb.0 - gsmtp

----- Original message -----

DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
d=gmail.com; s=20120113;
h=message-id:date:from:to:subject:content-type;
bh=LQWvt0hh9dozHQ2HlWiuyPGis3/vc2Q3TZuhPauMu5E=;
b=qsFtCdimM9SNbRuzHxdFZLuf4KBsz/RXgP1Xpiu7R1Mo4LFr1OPAc+Ul9rO2eet/W2
9YcscPiyCikg0D8xZF2RgdeSLQW9QkmEg4D8ARPr5LxHjdRAmaBUqnQADpiLZ0rJrdc/
lfyyMXKDAqS4nfcCrcyR+ZCyarzTAC/ZttOBzdRJ5mJhSeMUUs/CXV+fx2yGH5/G1pQ/
DIn/J/0CMHNglNr0to/vHYbxmPsGB7mzeoK+5nK9pPkHkYh5kEGpvh4ZxjrEXFOk7XDS
Tetq3+2pGWpwUyYMVBLh7lKel7hRgG0UCKDPr/iNtBo/zYZ8yMeJrwjfISBhIclJ/2X7
xwvw==
X-Received: by 10.50.43.225 with SMTP id z1mr2692273igl.29.1396613448068;
Fri, 04 Apr 2014 05:10:48 -0700 (PDT)
Return-Path: <****@gmail.com>
Received: from Server-Main.local **********.net. [*.*.*.*])
by mx.google.com with ESMTPSA id z5sm5528043igl.13.2014.04.04.05.10.46
for <acidjesus@gmail.com>
(version=TLSv1 cipher=RC4-SHA bits=128/128);
Fri, 04 Apr 2014 05:10:47 -0700 (PDT)
Message-ID: <533ea147.e52b320a.5a21.77a5@mx.google.com>
Received: by Server-Main.local (sSMTP sendmail emulation); Fri, 04 Apr 2014 07:10:45 -0500
Date: Fri, 04 Apr 2014 07:10:45 -0500
From: root <***@gmail.com>
To: acidjesus
Subject: Cron <acidjesus@Server-Main> /home/acidjesus/MyScripts/StartVNC.sh >/dev/null #Startup VNC
Content-Type: text/plain; charset=ANSI_X3.4-1968
X-Cron-Env: <SHELL=/bin/sh>
X-Cron-Env: <HOME=/home/acidjesus>
X-Cron-Env: <PATH=/usr/bin:/bin>
X-Cron-Env: <LOGNAME=acidjesus>


New 'Server-Main:1 ()' desktop is Server-Main:1

Starting applications specified in /home/acidjesus/.vnc/xstartup
Log file is /home/acidjesus/.vnc/Server-Main:1.log

Any help would be very helpful being working on this for past three days and nights.

Thank you.

A.P

acidjesus
Member
Member
Posts: 5
Joined: April 4th, 2014, 1:16 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby acidjesus » April 4th, 2014, 1:36 pm

And here is my ssmpt conf file.

# The user that gets all the mails (UID < 1000, usually the admin)
root=mygmailemail@gmail.com

# The mail server (where the mail is sent to), both port 465 or 587 should be acceptable
# See also http://mail.google.com/support/bin/answ ... swer=78799
mailhub=smtp.gmail.com:587

# The address where the mail appears to come from for user authentication.
rewriteDomain=gmail.com

# The full hostname
hostname=Server-Main.local

# Use SSL/TLS before starting negotiation
UseTLS=Yes
UseSTARTTLS=Yes

# Username/Password
AuthUser=my gmail username
AuthPass=my gmail password

# Email 'From header's can override the default domain?
FromLineOverride=yes

ricksebak
Member
Member
Posts: 33
Joined: February 10th, 2013, 10:34 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby ricksebak » April 4th, 2014, 2:17 pm

The address that you are sending to doesn't look valid. Notice how the To header in the original message isn't a full email address:

To: acidjesus

I don't use ssmtp, but my guess is that somewhere in your ssmtp config (maybe AuthUser?) you probably put 'acidjesus' when you meant to put 'acidjesus@gmail.com' or 'acidjesus@whatever.com'.

acidjesus
Member
Member
Posts: 5
Joined: April 4th, 2014, 1:16 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby acidjesus » April 4th, 2014, 5:26 pm

Thank you Rick for a quick reply,

I just don't understand why ssmtp is trying to email a local user that has no valid email.

ricksebak
Member
Member
Posts: 33
Joined: February 10th, 2013, 10:34 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby ricksebak » April 4th, 2014, 7:17 pm

It's not trying to email a local user. It's successfully connecting to Gmail's smtp, it's just not using a valid address. The reason it's using the invalid address is probably due to a misconfiguration. I would look for anything in your config that says "acidjesus", without any domain, and change it to "acidjesus@whatever.com".

acidjesus
Member
Member
Posts: 5
Joined: April 4th, 2014, 1:16 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby acidjesus » April 4th, 2014, 8:03 pm

Rick, I've been looking at that ssmtp.conf file for past four days with no luck, I don't see acidjesus anywhere.

acidjesus is the user that runs cron job to start VNC at boot time, and also I use that user for everything else. If i run cron job as a root then I don't have this problem.

I followed this guide on this site the to last letter and can't figure it out... and I'm not that kind a person to give up after just four days and nights haha.

ricksebak
Member
Member
Posts: 33
Joined: February 10th, 2013, 10:34 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby ricksebak » April 4th, 2014, 8:30 pm

So if you run the thing as root, it works fine. If you run it as your regular user account, acidjesus, it bounces?

I wonder if you added an acidjesus= line, in addition to the root= line?

# The user that gets all the mails (UID < 1000, usually the admin)
root=mygmailemail@gmail.com
acidjesus=mygmailemail@gmail.com

And/or set up reverse aliases in the way that the guide described, but set one up for your acidjesus user:

/etc/ssmtp/revaliases

root:username@gmail.com:smtp.gmail.com:587
acidjesus:username@gmail.com:smtp.gmail.com:587

If neither of those don't work, maybe somebody else can chime in. I have never used this ssmtp thing. I just noticed the bounce message was using an invalid address in the initial post.

acidjesus
Member
Member
Posts: 5
Joined: April 4th, 2014, 1:16 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby acidjesus » April 4th, 2014, 9:50 pm

Rick, that's exactly what I'm saying if I run the cron job as a root everything is fine, email is not "bouncing" as soon as the cron job is ran as acidjesus baam email "bounces"

I'll try to add
# The user that gets all the mails (UID < 1000, usually the admin)
root=mygmailemail@gmail.com
acidjesus=mygmailemail@gmail.com

And I'll try /etc/ssmtp/revaliases.

I'll report back on that.

Thank you Rick for all your help.

A.P

aledwards33
Member
Member
Posts: 1
Joined: September 24th, 2014, 7:48 pm

Re: Please Help With Sending Emails

Postby aledwards33 » September 27th, 2014, 10:00 pm

Was this issue ever resolved? I am having the same issue and can't figure out a solution. Thanks


Return to “General Discussion”

cron